OM OSS

Guri  Hårstad By

Står for det meste av drifta og undervisningen. Oppvokst på hestegård på Byåsen i Trondheim, drevet med hest på gården By i Skaun ( Stall Zaana ) siden 1984, og rideskolen siden 1994. Utdannelse: agrotekniker, sentrert instruktør. Har tatt modulkurset hos Rider in ballance. Er medlem av Bransjeforeningen for rideskoler ( under NRYF og Norsk hestesenter), og deltar på kurs arrangert av dem. Er stadig på heste og riderelaterte kurs, og gjør ikke skamme på den kjente læresetingen EN BLIR ALDRI FERDIG UTLÆRT !

Konkurrert opptil 90 km distanse, konkurt noe western,prang og dressur. Har konkurrert med sin kjære Zaana, og hennes avkom.  Men er mer opptatt av gode øyeblikk med hesten generelt, enn å konkurrere. Er derimot ofte med mine elever på stevner, og har utallige turer til stevne med våre døtre

. Har drevet med litt oppdrett siden 80-tallet. Har avlet, ridd og kjørt inn mange hester, og elsker å holde på med dette. De fleste hestene i rideskolen side 1994 er avlet her. De er en del av vår familie. De som ikke er født her blir også satt like stor pris på.

Har hatt mange styreverv i Sør Trøndelag rytterkrets og Orkdal rideklubb.

Brage By

Er gift med Guri, far til Mari og Silje. Vokst opp på garden her. Har etter hvert  fått god erfaring i hestehold. Har med sitt rolige vesen og dyretekke vært til særdeles god hjelp ved temming av unghest. Han har også vært / og er en tålmodig hestepasser på stevner. Det hender han må steppe inn som hjelper på nybegynnerkurs. Like vennlig og tålmodig med barn som hester.

Har deltatt på en turritt/ distanse og westernkonkuranser, men mest for det sosiale. Heltids bilmekaniker, deltids bonde.

Mari Hårstad By

Er eldste datter. Startet med shettisen Helmer på gymkhana fra 2 års alder, meget konkurranse-orientert distanserytter fra hun var 5 år. Startet litt ponnitrav og western. Er nå aktiv sprang og dressurrytter. MB dressur, 1,20 sprang. Hun liker å konkurrere og har tatt mange premier, men også opplevd det motsatte. Har ikke fått ny hest om de har buttet i mot, men kommet  i mål med mye arbeid og det å vise kjærlighet til hesten sin.

Har gått rytterlinja v/ Melhus videregående skole. Hun har utdannelse som personlig trener og kostholdsveileder m.m . Underviser noe i sprang og dressur, samt har egne ryttertreninger.

Silje Hårstad By

Er yngste datter. Startet med shettis på gymkhana fra 2 års alder. Distanseritt fra hun var 5 år. Fikk welshponnien Jolly Roger, som hun red inn selv da hun var 7 år. De gjorde det meget bra i western. Hun begynte å ri sprang med han, men gikk helt over til sprang da hun fikk sin welsh c hoppe Rytterbjergets Nathalie. De startet opp til La ponni. Hun har også startet sprang og dressur på Carew, og konkurrert med «Geri».

Etter Nathalie kjøpte hun hennes datter Miss Nadia, og fikk etter henne et avkom, Lallana som hun rir nå. Lallana er registrert som sportsponni kat1. Men Silje er nå hobbyrytter og låner bort Lallana til utvalgte på stevner.

Har gått 1 år ved hestelinja på Skjetlein VGS. Jobber nå i bilbransjen, men tar innimellom et tak både i stall og på traktor/korntresker.

%d bloggere liker dette: