Tenke selv

I 2020 kom det nye kunnskapsløftet, og for 2022 er det kommet flere nye punkter, bl a at elevene / lærlingene skal oppfordres til mer egen tenkning og å stille kritiske spørsmål. Endelig tenker nå jeg, dette har jeg oppfordret mine rideskoleelever til siden jeg startet rideskole i 1994. Noen kollegaer rynket på nesa av min frimodighet, og påpekte at jeg med dette kunne framstå som svak. Men å stille spørsmål handler ikke om å være negativ til hva som blir framlagt, men å kvalitetssikre den kunnskapen du tar til deg, samt ta eget ansvar for det du gjør, i vårt tilfelle med hestene.

«DEN HELE OG FULLE SANNHET, ER DET INGEN SOM VET», pleier jeg også og si. Dette gjelder vel stort sett i det meste som ikke har med realfag å gjøre. 1+1 =2 😉 Og verden går stort sett framover. Vi har dyrevernloven å rette oss etter «skal ikkje lida i utrångsmål», og så kommer det til litt om krav til utegang, mat , drikke, skjul for vær og vind og mulighet for å være hest med de behovene de har. Så er det anbefalinger om minstekrav til størrelse på stall og uteområde. Husk at når det gjelder krav og anbefalinger, så er det minstekrav, det er lov å gi hestene bedre forhold. Jeg prøver hele tiden å skape best mulig forhold for mine kjære hester, ut i fra disse krav selvsagt, men også ut i fra hva jeg på det nåværende tidspunkt tror er best, men dessverre må jeg også ta hensyn til økonomi og egen kapasitet. Dette kverner rundt i hodet hver eneste dag . At det hele tiden må taes hensyn til dette, kan medføre at jeg og mine hester ikke kan stille opp på alt som ønskes av elever/ kunder/samarbeidstagere. Det er en balansegang, hestene trenger mosjon, stell og kos, og rideskolen trenger inntekt.

I HØSTFERIEN valgte jeg å la hestene få forryttere. De får dekket sine behov, og ikke minst få mange fine turer og fri fra ridebane og kjedelige oppgaver. Jeg får dekket litt utgifter, får litt hjelp, og får selv trent hest, hvilt og tatt unna annet arbeid , så jeg stiller motivert for rideundervisning etter ferien. Det valget tok jeg nå, syntes det var et godt valg selv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: